אוזני המן כבר מזמן לא ממולאות רק בפרג. הן יכולות להיות מלוחות, טבולות ברוטב ואפילו צבעוניות. במאמר זה נציג לפניכם את הסוגים השונים ונגלה לכם כמה קל להכין מגוון אוזני המן משגעות
אוזני המן קלאסיות
את אוזני ההמן הקלאסיות מכינים מבצק פריך טעים במיוחד וממלאים בפרג. ייחודו של הבצק הפריך הוא בכמות גדולה יחסית של שומן – חמאה או שמן כלשהו. היא זו שמעניקה לו את המרקם המתפצפץ והכיפי ואת טעמו החמאתי. המלית מורכבת מפרג טחון, סוכר וכוס חלב או מים, שבושלו עד לקבלת מרקם חלק. אחרי הקירור ניתן להוסיף למלית גם מיץ לימון, קליפת לימון, צימוקים או אגוזים.
אוזני המן מבצק בטעמים
לבצק פריך של אוזני המן ניתן להוסיף מגוון תוספות שנותנות הן צבע והן ריח מיוחדים. לקבלת אוזני המן ורודות הוסיפו לבלילה מחית פטל ולקבלת אוזני המן בצבע חום וטעם עשיר, הוסיפו שוקולד או קקאו לבלילה. תוכלו להעניק להן גם גוון ירוק אם תשלבו בבצק מחית פיסטוק. ישנן כמובן תוספות ששומרות על הגוון הזהוב והטבעי של הבצק אך עדיין נותנות טעם נהדר כגון קפה, קוקוס, שקדים טחונים ואפילו אבקת תה ירוק.
אוזני המן מבצק שמרים
בארץ אומנם נהוג יותר להכינן מבצק פריך, אך אוזני המן מבצק שמרים טעימות לא פחות. אם אתם אוהבים טעם של עוגה ומרקם ספוגי יותר, הן בשבילכם. טיפ קטן למי שבוחר להכינן – לפני ההכנסה לתנור חשוב לוודא שהאוזניים לא נפתחו בעקבות ההטפחה והן סגורות היטב.
אוזני המן ממולאות
אם אתם אוהבים לגוון ושמחים לנסות מאכלים מסורתיים עם טוויסט תוכלו להכין לעצמכם אוזני המן במגוון מילויים. האפשרויות הן אינסופיות. תוכלו לבחור במילוי שוקולד עשיר או ללכת דווקא לכיוון פירותי ולהכין מלית מישמיש או מלית תפוחים מתובלים בקינמון. לפעמים כיף לנגוס באוזן המן ולגלות הפתעות כמו אגוזים, שביבי שוקולד ואפילו עדשים צבעוניות. וכמובן שניתן למלא בגבינות שונות כמו ריקוטה, גבינת עיזים וגבינה לאפייה. לאניני הטעם שבינינו נציע מילוי של קרם פטיסיירי.
אוזני המן מצופות בזיגוג או טבולות רוטב
כדי להעניק עוד טעם, צבע וארומה למאכל המשולש אפשר לזגג אותו. שילוב של מחית פירות יער עם שוקולד לבן ייתן לכם זיגוג סגול ופירותי. לקבלת זיגוג בטעמי שוקולד ובוטנים שלבו חמאת בוטנים וטבלת שוקולד. יש מי שאוהבים לטבול את אוזני ההמן ברוטב וליהנות מהניגוד בין הרוטב העסיסי לבצק פריך. תוכלו להכין רוטב שוקולד, רטוב טופי משמנת מתוקה וכרמל ועוד.
אוזני המן טבעוניות
בגרסה טבעונית של בצק פריך או בצק שמרים מחליפים את החלב הרגיל בכזה צמחי כגון חלב סויה או חלב שקדים, ואת החמאה בשמן נטרלי כמו שמן קנולה. במתכונים רבים מוסיפים חצי כוס רסק תפוחים במקום הביצה. מתקבלות אוזני המן נהדרות וטעימות שהן גם פרווה.
אוזני המן מלוחות
הסוג הזה יכול להוות מנה באחת הארוחות העיקריות במשך היום. אפשר למלא את הבצק בבשר טחון ומתובל, בירקות מבושלים או קלויים ובגבינות שונות. תוכלו להכין בקלות מתכון לאוזני המן פיצה עם גבינות וזיתים, שילדים אוהבים מאוד. מי שמחבב טעמים מיוחדים יוכל למלא אותן בפטריות, מלית תרד ואפילו בגבינה כחולה ובטטה.
אוזני המן בתפוצות
אוזני המן בנוסח בולגרי – סוג זה עשוי מבצק פריך וממולא בכמות נדיבה של אגוזי מלך. על פני אוזני ההמן מפזרים הרבה שומשום לבן לפני האפייה והוא שנותן להן קרנצ'יות מפתיעה.
אוזני המן אלפחורס – אוזן המן שמזכירה את העוגייה הארגנטינאית המפורסמת וממולאת בריבת חלב, קוקוס ואגוזים.
אוזן המן בסגנון בוכרי – הן ממולאות תערובת של דלעת, בשר ובצל וכמו חטיף – זורים על פניהן קצח .